Med mindre än en vecka kvar har fortfarande drygt 4,5 miljoner svenskar ännu inte använt sig av möjligheten att deklarera elektroniskt. Och många återstår för att Skatteverkets mål ska nås. Enligt den senaste rapporten har nu 2,7 miljoner personer deklarerat elektroniskt. Skatteverkets mål är att 65 procent ska använda sig av den möjligheten och för att det målet ska nås måste 2,1 miljoner sätta sig vid datorn eller sms:a de närmaste dagarna.

Och fler skulle kunna göra det. Av drygt 7,4 miljoner som ska lämna deklaration i år kan över 99 procent göra det elektroniskt.

Men vänta inte till helgen, råder Skatteverket. Då kan det bli trögt i systemen.
Den stora vinsten med det är att man kan undvika onödiga fel som tar tid och resurser att rätta till, och få skatteåterbäring till midsommar.
Bäst på att e-deklarera är hittills invånarna i Östergötland följt av boende i Sörmland och Örebro län. Östergötland och Sörmland låg i topp också förra året.

Skatteverkets gratisapplikation för smartphone har hittills använts av nästan 70.000 personer, fler män än kvinnor, men kvinnorna leder när det gäller antalet e-deklarationer. Bara under tisdagen deklarerade över 240.000 personer.

Senast klockan 24:00 den 2 maj ska deklarationen vara hos Skatteverket, vare sig den är elektronisk eller på papper. /Skatteverket