Antalet företagskonkurser uppgick till 381 i augusti, vilket innebär en ökning med 18 procent jämfört med samma månad 2010. Det visar statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC, enligt ett pressmeddelande.

Vad gäller samtliga konkurser uppgick dessa till 453 i augusti, en ökning med 6 procent jämfört med samma månad i fjol.
UC konstaterar att ökningen i antalet företagskonkurser i augusti innebär att nedgången hittills i år minskade till 2 procent. Konkurserna ökade i flera branscher och regioner i augusti, men byggsektorn gick mot strömmen med minskade konkurstal

”Även om en enstaka månad inte ska tillmätas alltför stor vikt signalerar ändå den stora konkursökningen att fler företag nu känner av inbromsningen i ekonomin. För företag med dålig lönsamhet och svag betalningsförmåga, och som ligger i farozonen för konkurs, kan några utblivna ordrar eller inbetalningar bli förödande”, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh i en kommentar. /Källa Di.se